Silektro Energy

Jsme tu pro Vás od roku 1993

Naše historie se začala psát v roce 1993. Nositelem, hlavní myšlenky a zakladatelem společnosti je ing. Julius Čapek. Vše začalo řešením ochrany proti přepětí v napájecích sítích. S dalším vývojem naší společnosti jsme rozšířili naše portfolio o další produkty.

Dnes nabízíme návrh řešení, dodávky, realizaci a komplexní servis v oblasti záložních zdrojů UPS, motorgenerátorů a fotovoltaických elektráren.

1993

Historie našich začátků se datuje do roku 1993, kdy jsme se poprvé pustili do měření poruch v napájecích a komunikačních sítích a navrhování jejich efektivního odstranění. Od té doby se naše činnost rozšířila o dodávky a profesionální instalace přepěťových ochran i vysoce spolehlivých záložních zdrojů UPS.

1994

V Hradci Králové jsme založili naši dceřinou společnost Hakel, která se specializuje na výrobu těchto klíčových komponentů. Součástí tohoto významného kroku je i výstavba moderní výrobní haly, která nám umožní poskytovat ještě kvalitnější a inovativnější řešení pro naše zákazníky.

1995

Navázání partnerství s renomovaným finským výrobcem záložních zdrojů UPS Exide Electronics (nyní Eaton) a rozšíření naší nabídky o dodávky vysoce kvalitních motorgenerátorů.

1998

Rozšíření portfolia společnosti o nový produkt: výstavba fotovoltaických elektráren a získání zastoupení renomované německé firmy Siemens Solar.

2000

Navázání strategického partnerství s prestižní britskou společností Broadcrown (nyní JCB) pro dodávky špičkových motorgenerátorů.

2002

Navázání spolupráce s firmou TTS Martin ze Slovenska pro dodávky motorgenerátorů.

2005

Navázání strategického partnerství s německou společností SMA pro dodávky fotovoltaických střídačů a japonskou firmou KYOCERA pro dodávky špičkových fotovoltaických panelů.

2009

Uzavření spolupráce s renomovanou jihokorejskou firmou S-Energy na dodávky špičkových fotovoltaických panelů.

2016

Podepsání smlouvy o exkluzivním zastoupení britské společnosti JCB Power Products na českém trhu.

2017

Navázání významné spolupráce s německou společností Effekta, specialistou na dodávky záložních zdrojů UPS.

2018

Navázání partnerství s portugalskou firmou Grupel pro dodávky motorgenerátorů.

2023

Navázání partnerství se španělskou firmou Himoinsa pro dodávky dieselových a plynových motorgenerátorů pro záložní napájení a služby výkonové rovnováhy.

2025

Těšíme se …

Výsledek naší práce hovoří za nás

Prozkoumejte naše vybrané realizace záložních zdrojů UPS, motorgenerátorů a fotovoltaických elektráren a nechte se inspirovat.